جی تی متریکس در سال 2021
جی تی متریکس در سال 2021
جی تی متریکس اکنون با طراحی صفحه گزارش جدید، مکانهای آزمایشی، برنامههای PRO و موارد دیگر توسط Lighthouse پشتیبانی میشود. این نسخه اصلی مکانهای آزمایشی جدید، برنامههای PRO را دارد وPageSpeed/YSlow را با معیارهای استاندارد Lighthouse Google – جایگزین شده است.
نسخه اصلی جی تی متریکس کاملا رایگان است و شما می توانید به سادگی با ثبت نام در یک حساب کاربری به تعدادی از گزینه ها دسترسی داشته باشید. و همچنین برنامه های پرمیوم دارند ، ولی ما از نسخه رایگان استفاده خواهیم کرد. اگر حساب کاربری دارید، می توانید از تعیین تعدادی گزینه تجزیه و تحلیل اضافی استفاده کنید.
اولین مورد، امکان انتخاب مکانی است که می خواهید URL خود را در آن آزمایش کنید. مکانی که انتخاب می کنید در واقع بسیار مهم است زیرا مربوط به مکانی است که وب سایت شما واقعاً میزبانی شده است. هرچه تأخیر کمتر باشد، زمان بارگذاری شما سریعتر است.
شما می توانید انتخاب کنید که از کدام مرورگر استفاده کنید. می توانید با Chrome (Desktop) و Firefox (Desktop) تست کنید. نسخه های تلفن همراه در برنامه های پریمیوم آنها موجود است. آنها همچنین به شما اجازه می دهند سرعت اتصال را تغییر دهید، به این معنی که می توانید انواع مختلف اتصال را شبیه سازی کنید تا ببینید چگونه بر بارگذاری صفحه شما تأثیر می گذارد.
ابزار Lighthouse یکی از ابزارهای منبع باز گوگل هست که در ابتدا برای عیب یابی وب اپلیکیشنهای پیشرونده (PWA) ایجاد شده بود. ارزیابی صفحات وب را به روش های مختلف ارائه می دهد. این استاندارد مدرن در معیارهای عملکرد وب در نظر گرفته می شود. در حال حاضر در ۵ زمینه کار بررسی و عیب یابی رو انجام میده و در نهایت یک چشم انداز بسیار خوب از کیفیت و کارایی سایت شما در قالب موبایل و دسکتاپ و همچنین وب اپلیکیشن ارائه میده. این ۵ مورد عبارتند از:
- قابلیت دسترسی (Accessibility)
- کارایی (Performance)
- سئو (SEO)
- وب اپلیکیشنهای پیشرونده (Progressive Web Apps)
- برترین تمرینها (best practices)
با Lighthouse، یک الگوریتم جدید برای امتیازدهی جی تی متریکس ایجاد شد که یک درجه جدید GTmetrix را در کنار نمرات عملکرد و ساختار جدید معرفی کرد. همچنین گزارش جی تی متریکس را برای تطبیق دادههای جدید Lighthouse، اضافه کردن برگهها، رابط کاربری جدید طراحی شده است. که در نهایت، مجموعهای از برنامههای جدید GTmetrix PRO اکنون در دسترس هستند که برای طیف گستردهتری از کاربران ارائه میشوند.
GTmetrix Grade ارزیابی از وضعیت کلی صفحه شماست. پس میشه گفت تو نسخه جدید GTmetrix باید عادت کنیم وضعیت سرعت صفحات رو با همین حروف A – F گزارش بدیم.
البته خود GTmetrix Grade نتیجه ترکیب امتیازهای Performance و Structure هست که میتونید امتیاز مربوط به اونها رو در کنار نمره GTmetrix Grade مشاهده کنید. طبق چیزی که سایت جی تی متریکس در این لینک بیان کرده، امتیاز Performance (به معنی اجرا) به اندازه 96 درصد و امتیاز Structure (به معنی ساختار) اندازه 98 درصد تو ایجاد نمره GTmetrix Grade تاثیر دارن.
صفحه خلاصه GTmetrix همچنین حاوی تجسم سرعت است که جدول زمانی رویدادهای کلیدی را در طول بارگذاری صفحه نشان می دهد. می توانید TTFB، FCP، LCP، زمان بارگذاری، زمان تعامل و زمان بارگذاری کامل را برای سایت مورد نظر مشاهده کنید.
نمره جدید GTmetrix یک نمره وزنی است که از امتیازات عملکرد و ساختار جدید شما تشکیل شده است. امتیاز عملکرد بیشترین تأثیر را بر درجه GTmetrix شما دارد و شامل 6 معیار کلیدی است که هر کدام ارزش خاص خود را دارند.
در مرحله بعدی، تب “عملکرد” GTmetrix است که تعدادی از معیارهای مفید را نشان می دهد که از داده های عملکرد Lighthouse منشأ می گیرند. علاوه بر LCP، TBT، و CLS نشان داده شده در صفحه خلاصه، بخش «معیارهای عملکرد» همچنین شاخص سرعت (SI)، زمان تعامل (TTI) و اولین رنگ محتوایی (FCP) را نشان میدهد.
در حالی که کتابخانههای PageSpeed و YSlow در گذشته مورد استفاده کاربران بوده اند ، آنها فقط بر روی یک جنبه خاص ساختار صفحه تمرکز میکردند. GTmetrix هم اکنون توسط Google Lighthouse پشتیبانی میشود. پیش از این، GTmetrix صفحه شما را با بهترین روشهای PageSpeed و YSlow برای نحوه ساختن یک وبسایت برای سرعت اجرا میکرد، و نمرات بهدستآمده نشاندهنده میزان پایبندی شما به بهترین شیوهها بود. در بیشتر موارد، این نمرات و نمرات با عملکرد واقعی صفحه مطابقت داشتند.
تفاوت بین PageSpeed/YSlow و Lighthouse در این است که Lighthouse بر روی تجربه کاربر تمرکز دارد – مانند اینکه چه معیارهایی یک وب سایت سریع را در درک کاربر منعکس می کنند.
گزارشهای GTmetrix همچنین دارای Web Vitals هستند که برداشت گوگل از معیارهای کلیدی است که از عملکرد وبسایت شما بر بازدیدکنندگان تأثیر میگذارد.
این معیارها شامل ۳ مورد زیر هستن:
- Largest Contentful Paint (LCP) : به شما می گوید چه زمانی کاربر شما برای اولین بار بزرگترین عنصر محتوا را در صفحه شما دید. برای برخی از سایتها، LCP میتواند یک تصویر بزرگ باشد، در حالی که در سایتهای دیگر، LCP ممکن است به متن اصلی اشاره کند. زمان مناسب و استاندارد برای LCP از نظر جی تی متریکس، ۱.۲ ثانیه یا کمتر هست.
- Total Blocking Time : مدت زمانی که در حین لود شدن صفحه، توسط فایلهای اسکریپت بلاک شده. Render-blocking CSS و JS می تواند تاثیر زیادی بر TBT داشته باشد. زمان مناسب برای TBT ، حدود ۱۵۰ میلیثانیه یا کمتر هست.
- Cumulative Layout Shift : میزان جابهجایی چیدمان صفحه در زمان لود شدن که کاربر اون رو احساس میکنه. این معیار در سال ۲۰۲۰ و توسط Lighthouse معرفی شده و میزان استاندارد CLS ، مقدار ۰.۱ یا کمتر هست. CLS در واقع بیانکننده جابهجایی غیرمنتظره عناصر صفحه هست که باعث ایجاد تجربه کاربری بدی میشه.
برای مشاوره رایگان و استفاده از خدمات ویستا وب با ما در تماس باشید.
مقاله معرفی سایت GTmetrix
در این مقاله قرار است ابزار بینظیر جی تی متریکس GTMetrix را معرفی کنیم و به شکل کامل
و جامع بگوییم gtmetrix چیست و به چه درد میخورد.
بعد از معرفی سایت GTMetrix.com و گفتن یک سری از ویژگیهای عالی این ابزار آنلاین سرعت سایت،
به مبحث اهمیت بهبود سرعت وبسایت در سئو میپردازیم که چرا باید به افزایش سرعت سایتمان
و بالا نگه داشتن آن اهمیت بدهیم و نقش سایت جی تی متریکس و یا سایر ابزارهای آنلاین تست
سرعت وبسایت در کجای این ماجرا قرار دارد.